Få en pangstart på 2018!

Årets första träningsresa för löpare på alla nivåer.
Spring Marrakech halv-eller helmaraton 28 januari 2018.

Boka din resa med oss! Klicka här!

Sevärdheter

Turistkontoret finns på Abdelmoumen Ben Ali square. Medina är namnet på det ursprungliga Marrakech, det som ligger innanför stadsmurarna. Medina är den trevligaste delen av Marrakech och det är här det mesta som Marrakech är känt för ligger, till exempel basarerna, Koutobiamoskén och Djemaa el Fna.

Torget Djemaa el Fna är som en enda stor cirkusföreställning. På torget samsas skådespel med akrobater, spådamer, dresserade apor och ormtjusare. När mörkret faller intar små rykande matstånd scenen. På menyn står bland annat smaskigheter som grillspett, snäckor och kokade gethuvuden, allt för en billig peng.

Innanför Djemaa el Fna ligger hjärtat av Marrakech kommers. De olika basarerna säljer det mesta mellan himmel och jord. Läs mer om basarerna under rubriken Shopping.

Hammam. Att besöka ett badhus, hammam, är en upplevelse för den oinvigde. I likhet med de hammam som finns i Turkiet är badhusen mest kända för den hårda massagen som genomförs på badhusets ljumma stengolv. Massagen sätter leder, ligament och gamla idrottsskador på hårda prov och är inget att rekommendera för personer med låg smärttröskel. I Marrakech finns flera badhus, Hammam El Bacha, 20 rue Fatima Zohra, är det mest populära. Dar El Bacha på 20 Rue Fatima Zohra, är stadens största traditionella hammam. Fråga annars efter det badhus som ligger närmast ditt hotell. Verkar det krångligt att hitta, ta en taxi, vilket är billigt och enkelt.

Observera att det är olika tider för kvinnor och män på badhusen. Det finns också några badhus som enbart är för kvinnor respektive män.

Vandring. Inte långt från Marrakech finns flera bra vandringsleder där du får uppleva Marockos vackra natur och stora artrikedom av fåglar. Anlita en officiell guide på något av de stora hotellen. Priset varierar bland annat beroende på hur många ni är och hur länge ni vill vara borta. Räkna med några hundralappar för en heldagsutflykt.

Skidåkning. Tro det eller ej, men besöker du Marrakech under vintersäsongen är det inte långt till skidåkning i Oukaimeden som har Afrikas högst belägna skidlift, 3 273 meter över havet. I Oukaimeden finns både nybörjarbackar och svarta pister. Februari till april är den säkraste tiden för skidåkning. Utrustning finns att hyra på plats.

Mellah. Marrakechs judiska kvarter heter mellah och ligger innanför ringmuren och skiljer sig till stor del från det övriga Marrakech, även om det i dag till stor del bebos av muslimer. I mellah finns butiker, kryddbodar, ett badhus och flera synagogor.