Få en pangstart på 2018!

Årets första träningsresa för löpare på alla nivåer.
Spring Marrakech halv-eller helmaraton 28 januari 2018.

Boka din resa med oss! Klicka här!

Säkerhet

Marrakech är en relativt säker stad, men var alltid uppmärksam på dina värdesaker och din plånbok när du rör dig i folkmassor och när någon tilltalar dig eller ber dig läsa ett brev eller något liknande.

På Djemaa el Fna finns ett mycket stort antal poliser, både civilklädda och uniformerade. Dessa är i mångt och mycket till för turisterna. Brott riktade mot turister tas väldigt seriöst av staten och polismakten.

Anlita aldrig en guide om du inte vet att han är godkänd som guide av den marockanska staten (alla påstår sig självklart att vara det, hör med din hotellreception eller med en turistbyrå). Dessa olagliga guider, så kallade faux guide, innebär mycket sällan hot mot din säkerhet, men kan lura dig på alla dina semesterpengar.

Marrakech var tidigare något av ett hippietillhåll och går du tillräckligt länge på Djemaa el Fna eller i basarerna kommer du förr eller senare att erbjudas marijuana av förbipasserande män som viskar hashish. Befatta dig aldrig med droger – straffen är hårda. Telefonnumret till polisen är 19 och till ambulans 15.